Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Bolívia

Amikor két hónap után elhagytam Bolíviát, és megérkezve a perui Punóba éppen el akartuk hagyni a buszállomást, ránk szólt egy biztonsági őr, hogy forduljunk vissza, és egy másik kapun menjünk ki. Kellett néhány másodperc, hogy felfogjam, miért tűnt furcsának ez a teljesen hétköznapinak számító helyzet: akkor esett le, hogy volt két hónapja az életemnek, amikor soha senki nem szabott meg nekem semmit.

4 Tovább

Titicaca-tó

Korábban összesen egyszer láttam két férfit több mint egy órán keresztül turbékolni egymással, mégpedig egy gdanski hajós túrán, amikor a lerobbant kikötőn keresztül a második világháború kitörésének teljesen jellegtelen helyszínét látogattuk meg.

0 Tovább

La Paz

Mielőtt La Pazba érkeztem volna, nehezen tudtam volna elképzelni nála menőbb várost. Ez a világon a legmagasabban fekvő (de facto) főváros, itt van a világ egyetlen kokainbárja, itt van a világ legmagasabban fekvő nemzetközi reptere, itt van a világ egyik leghíresebb börtöne, ráadásul egy 6465 méteres hegy tornyosul fölé, meg hát alapból mennyire király lenne, ha Budapestet hívnák Békének vagy Londont Peace-nek.

1 Tovább

Jezsuita missziók

Mindannyian ismerjük azt a végtelenül lehangoló érzést, amikor régi álmunkat valóra váltva végre eljutunk az évekkel korábban kinézett világhírű helyre, de amikor ott állunk előtte, valahogy kisebb, csúnyább, jelentéktelenebb, mint ahogy képzeltük, és még a körülötte hemzsegő turistából is kurva sok van.

0 Tovább

Sucre

A világon háromféle hely létezik. Van, ahol nem érzi jól magát az ember. Van, ahol jól érzi magát, és amikor letelik az eltölteni tervezett idő, akkor nyöszörög, hogy még heteket tudna eltölteni ott, tesz egy felelőtlen fogadalmat, hogy valamikor vissza fog térni oda, de a legelszántabbak is legfeljebb addig jutnak el, hogy az utolsó napjukon megosztják ezeket az érzéseiket a Facebookon az otthon szopó ismerőseikkel.

0 Tovább
«
12

Gaucsó Gyík

blogavatar

Fél év Dél-Amerikában. Kontakt: gaucsogyik gmail

Legfrissebb bejegyzések

2012.03.25.
2012.03.02.
2012.02.26.
2012.02.13.

Utolsó kommentek