Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Argentína (vs. Magyarország)

Egy nap Budapest, két hét Balatonlelle, egy-egy nap Siófok és Kaposvár, valamint egy hét Őrség után nehéz lenne picit is komplex véleményt megfogalmazni Magyarországról. Nemcsak az idő rövidsége, hanem például az ország szellemiségét meghatározó helyek szinte teljes figyelmen kívül hagyása, vagy a kifejezetten jó körülmények között élők totálisan aránytalan felülreprezentálása miatt is.

2 Tovább

Bariloche

Miután két és fél nap buszokon és különböző városok főterein való csövezés után megérkeztem az Andok lábainál fekvő Barilochéba, és egy zuhanyzás után lementem a város előtt elterülő, gyönyörű színű gleccsertóhoz, nagyjából úgy éreztem magam, ahogy Sean Connery vagy Angelina Jolie szerette volna magát érezni a Louis Vuitton reklámokban.

0 Tovább

Az argentin strandoló

Legyen szó a nőket nyálcsorgatva figyelő másnapos gimnazista fiúkról, a meztelenül rohangáló hatévesekről, az ügyfeleit tapizó vízibicikli-kölcsönzősről, a majszbittéző cigányasszonyról vagy a kétrészes fürdőruhában büntető, Nők Lapját olvasgató vagy keresztrejtvényt fejtő elhízott nyugdíjasokról, a strandon mindenki szereti elengedni magát. Jól is van ez így, és szerencsére az argentin strandolók is hajlamosak megfeledkezni a külvilágról.

0 Tovább

Búcsú San Clementétől

Már csak két nap választ el attól, hogy bóvli kategóriába soroljam San Clementét, az ötödik várost, ahol legalább két hetet töltöttem el egyhuzamban. Búcsúzásképp összeszedtem néhány olyan dolgot, amivel a másik négy városban nem találkoztam.

0 Tovább

San Clemente képekben

Funkcionalitása alapján San Clementét sok szempontból Dobogókőhöz lehet hasonlítani. Mindkét helyet főleg a relatíve közel fekvő főváros alsó-középosztálybeli családjai keresik fel, akiknek még számít valamit a természet, de pénzük nincs arra, hogy valami tényleg érdekeset nézzenek meg, ezért valami különös nosztalgiától vezérelve jutnak el ezekre az útikönyvek és külföldiek ingerküszöbét el nem érő, középszerű helyekre. Hogy még jobban bemutassam San Clementét, bevetettem a fényképezőgépemet.

0 Tovább

Gaucsó Gyík

blogavatar

Fél év Dél-Amerikában. Kontakt: gaucsogyik gmail

Legfrissebb bejegyzések

2012.04.28.
2012.04.22.
2012.04.19.
2012.04.16.

Utolsó kommentek