Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A bolíviai utca

Bolívia egy nagyon különleges hely. Ez az egyetlen indián többségű ország Dél-Amerikában, itt a legnagyobbak a jövedelmi különbségek az egész világon, itt van a világ legmagasabban fekvő fővárosa, és hiába rendelkezik a legtöbb természeti erőforrással, mégis a legszegényebb dél-amerikai ország.

0 Tovább

Dél-amerikai zenék

Az első találkozásom a latin zenével talán még a Juventus rádióban meghallott, szép emlékű Samba de Janeiro volt. Bár jó néhány évvel ezelőtt Magyarországon a latin zenét nagyjából a Macarena és a Ketchup song jelentette, mára jelentősen megváltozott a helyzet, és egyre gyakrabban találkozhatunk latin előadókkal. Következzen egy teljesen szubjektív válogatás Dél-Amerikából, amibe olyan számok kerültek, amiket a legtöbbször hallottam itt, vagy amit a legtöbben ajánlottak a helyiek közül.

1 Tovább

Potosí

Ahogy Usain Boltból sem nézné ki az ember, hogy a futás előtti vigyorgáson, a 100 méter 10 mp alatti lefutásán és a futás utáni beálláson kívül képes lenne mondjuk meghámozni egy narancsot vagy elkészíteni egy vörösboros kólát, úgy a világ egyik legmagasabban fekvő városáról, Potosíról sem hinné azt, hogy bármilyen érdekesség legyen itt, azon kívül, hogy geci magasan van.

0 Tovább

Buszút Bolíviában

Ha a magyar ember meg szeretne tenni 200 kilométert, akkor rendszerint kimegy a pályaudvarra, vesz egy jegyet, majd felszáll a vonatra. Köszön a szomszédjának, majd bármilyen sokat aludt is előző éjszaka, unalmában gyorsan álomba szenderül, miután túljut az utazás legizgalmasabb részén, a jegykezelésen. Nyugalmát legfeljebb a nem működő fűtés vagy a légkondi zavarja meg. Mintegy két órával később megérkezik, átkozódik egy picit, hogy megint átitta a ruháját a MÁV-szag, majd jó eséllyel soha többet nem jut eszébe az útja.

1 Tovább

Uyuni

Eddig talán csak két olyan képet láttam az interneten, amikről rögtön tudtam, hogy soha nem fognak törlődni a memóriámból. Az egyikhez még gimnazista koromban volt szerencsém a pina.hu-n: egy akkora, elfeketedett herezacskó volt rajta, aminek a hasonló méretű, gumiból készült, jó eséllyel rózsaszín változatán irodákban szoktak ülni, és amit a tulajdonosa éppen egy talicskában sétáltatott.

2 Tovább

Gaucsó Gyík

blogavatar

Fél év Dél-Amerikában. Kontakt: gaucsogyik gmail

Legfrissebb bejegyzések

2012.04.28.
2012.04.22.
2012.04.19.
2012.04.16.

Utolsó kommentek